Search

I'm back! (Dutch)

Daar zit ik dan. Wachtend tot het moment dat ik m’n blog professioneler kon maken. In Afrika vond ik mensen die zeiden dat ze ‘aan het wachten’ waren maar dom. Nu doe ik het zelf ook. Zoekend naar een onderwerp om over te schrijven, al wist ik dat mijn volgende blog moest gaan over skill-sharing en waarom dit een betere vorm van vrijwilligerswerk is dan de traditionele vormen. Nog steeds heb ik de blog niet af. Ondertussen heb ik ook nog steeds geen andere blog geschreven, omdat ik constant dacht dat het niet noemenswaardig was. Ik heb enorm veel beleefd, gedaan en ontdekt, maar toch heb ik niks geschreven. Vreemd.


Ik wilde af van de reisblog idee. Het enkel delen van mijn reizen was niet het doel van het starten van mijn blog een jaar geleden. Maar opeens besefte ik dat mijn ‘reisverhalen’ niet eens echte reisverhalen zijn. Ik geef geen tips over de lekkerste pizza en de mooiste stranden. Ik deel mijn ervaringen en de reis naar het ontdekken van mezelf, mijn doelen en mijn mindset.


Zoals Nynke dit mooi schreef na een gesprek over mijn lifestyle, “ben ik op ontdekkingstocht om m’n droom te kunnen realiseren”. En dat is precies zoals het is. Ben ik een echte digital nomad? Denk het niet. Ben ik succesvol ondernemer? Zeker niet. Ik ben aan het experimenteren, leren en ervaren. Mijn ‘25e levensjaar’ staat in het teken van ontdekken. De wereld, mezelf en manieren van werken. Van vrijwilligerswerk, tot 100% digital en freelance tot 2 baantjes in een winkel met vaste werktijden en aan 1 plek gebonden. Allemaal neem ik het in mij op, leer ik van alle nieuwe situaties en leef ik mijn leven met een zeer korte termijn planning.

Het moment dat ik terug kwam van de Nomad Cruise in april, was het grijs en grauw in Nederland. Een week lang heb ik mij opgesloten in het appartement van een vriendin in Amsterdam. Heerlijk vond ik het. Een week lang een eigen plek, hard werken aan mijn website en het concept van de Social Impact Journey eindelijk concreet maken. Terug in Langelo belde Ladina. “Why don’t you come to Mallorca, I could use some help and you can work from here in the sun and next to the beach”. Eén dag dacht ik na, wat heb ik te verliezen? Niet veel was mijn antwoord en hoppa, een enkeltje Palma de Mallorca was geboekt. Dat ik ruim 5 weken zou blijven wist ik toen nog niet. Fantastische weken waren het zeker. Elke ochtend maakten we het ontbijt klaar voor de gasten van de fitness retreats en overdag werkte ik aan mijn eigen plannen en ideeën. Ook werkte ik nog aan een opdracht voor Edventure Travel, meer digital dan dit kon ik het niet krijgen.


Ik had deze weken voor geen goud willen missen en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om zo maar te doen wat er op m’n pad komt. In april kende ik Ladina nog niet, in mei waren we 24/7 samen en liep ik dagelijks in het zonnetje langs de helderblauwe zee. Deze periode bracht mij nieuwe contacten, een waardevolle vriendin en veel zelfkennis. Alle gesprekken met vreemden, de vragen die mensen mij stelden en de antwoorden die ik daarop gaf, helpen mij om m’n bootje een richting te geven.

Toch is er ook een keerzijde aan dit vrije bestaan en korte termijn planning. Langzaam ontdek ik dat ik door het gebrek aan focus en een doel ook dingen niet 100% doe en daardoor niet helemaal gaan zoals ik het misschien zou willen. Is dit erg? Niet heel erg, maar toch baal ik er soms wel van. Ik heb wel besloten dat ik de rest van dit jaar op deze manier blijf leven en mijn experimenten jaar door blijf zetten. In januari maak ik de balans op en kijk ik hoe mijn zeilen er bij staan.


Sommige mensen zullen nu denken ‘zie je wel, dat had ik je een jaar geleden wel kunnen vertellen, je hebt een planning nodig in je leven’. Daar ben ik het deels mee eens. Ik ben het ermee eens dat het hebben van een langere termijn planning en doelen in je leven bepaalde zaken makkelijker maken. Het helpt je om te focussen en om dingen te bereiken, omdat je weet waar je naar toe werkt. Aan de andere kant is het gewoon geweldig om te ervaren hoe het is om volledig vrij te zijn en om alles te doen wat op je pad komt zonder rekening te houden met vaste lasten, verplichtingen en andere redenen die vaak worden genoemd om het avontuur niet (meer) aan te gaan. Een tijdje ervaren hoe het is om je leven als een experiment te zien is gewoon heel waardevol. Ik geniet van elk moment, heb nergens spijt van en ben financieel onafhankelijk: wat heb ik te verliezen?

86 views

Social Impact Journey

 

Projects

About us

Blog

Privacy 

Terms

Contact information

info@thesocialimpactjourney.com

+ 31613364588

 

Middellaan 366

4811 VM Breda 

The Netherlands

KVK 7396775

Sign up for our newsletter
and  receive updates about new projects and news!
  • Facebook Social Impact Journey
  • Instagram Social Impact Journey

© 2019 by The Social Impact Journey.